Must Reads #1

Welk boek kan ik lezen als ik met zakelijk tekenen wil beginnen? Ken je ook een handboek met allerlei werkvormen? Regelmatig krijg ik dit soort vragen. Daarom deel ik hier een aantal van mijn favoriete boeken.

Visual Thinking en Visual Doing van Willemien Brand
Wil je zelf aan de slag met zakelijk tekenen? Dan zijn deze boeken prima om een start te maken. Wanneer je basisvormen kan tekenen, zoals een driehoek, vierkant of cirkel (en dat kan je!) dan kun je aan de slag met je visuele bibliotheek. Daarnaast laat Willemien Brand je verschillende toepassingen zien, zoals het tekenen van praatplaten.

Het Groot Werkvormenboek
Ben je op zoek naar een alternatief voor een rondje, een verfrissende kennismaking of een zinvolle manier om kennis over te dragen? Blader dan eens door dit boek. Je doet er nieuwe mogelijkheden voor je sessie mee op.

The World of Visual Facilitation
Wil je je verder verdiepen in visueel werk? Dan is dit boek een echte aanrader. De auteurs nemen je in 600 bladzijden mee naar werkelijk ieder aspect van visueel werken. Van basisvormen tot kleurgebruik. En ook hoe je een ruimte inricht voor live tekenen tot het verbeteren van vergaderingen met visueel werk. Materiaalgebruik, papier, digitaal werken en het maken van praatplaten. Noem het, en je leest het in dit inspirerende en complete boek.

Ben je benieuwd naar meer boekeninspiratie? Of naar hoe je zelf verder aan de slag kan met inspirerende werkvormen of visuals? Neem contact met mij op.

Neem een kijkje in mijn digitale boekenkast.

1 Comment

Comments are closed.