Review ‘My Icon Library’

Denk je wel eens ‘Hoe teken ik strategie, thuiswerken of een business plan’? Dan is ‘My Icon Library’ van Willemien Brand (Buro Brand) een handig compact boek om erbij te pakken. Tweehonderd pagina’s boordevol ideeën voor iconen en tekeningen zijn een prima inspiratie voor elke zakelijk tekenaar.

Verzameling iconen

Het team van Buro Brand verzamelde door de jaren heen allerlei getekende iconen van eigen hand en van deelnemers aan hun trainingen visueel werken. In dit handige boek zijn deze verzameld op thema’s. Bijvoorbeeld marketing, technologie of dagelijks werk. Ieder onderwerp is uitgewerkt in een bladzijde. Bovenin een aantal suggesties voor iconen bij het onderwerp. Daarna vier combinaties van iconen. En onderin een opbouw van een icoon. Op die manier kun je zelf snel aan de slag. De iconen zijn vooral bedoeld als een inspiratiebron. Probeer ze uit en ontwikkel je eigen stijl met deze ideeën. Met een handige indeling op thema’s en een goed register kun je makkelijk vinden wat je zoekt.

My Icon Library

Variatie

Toen ik de pagina’s met de iconen per pagina zag, bedacht ik direct een variatie om bij sessies te gebruiken. Gebruik de vier iconen bij een thema om een gesprek te starten. Laat deelnemers bedenken wat zij het meest bij een onderwerp vinden passen. Licht dit om beurten toe. Dit kan een mooie verdieping van gesprekken over onderwerpen vormen.

Andere hulpbronnen

‘My Icon Library’ heb ik in de afgelopen week al een paar keer opengeslagen om iconen te bekijken.

Als ik aan een project werk gebruik ik ook regelmatig Google. Typ het zoekwoord in in de zoekbalk gevolgd met ‘icoon’ of ‘picto’ of in het Engels met ‘icon’ en je vindt een zee aan ideeën voor wat je wilt tekenen.

The noun project is een andere prima bron van inspiratie. Het is een wereldwijde verzameling van (zeker 3 miljoen) iconen, die dagelijks groeit.

‘My Icon Library’ kun je online bestellen.

Van de hand van Willemien Brand zijn ook Visual Thinking en Visual Doning. Met deze boeken kun je praktisch aan de gang met zakelijk tekenen. Je vindt ze in mijn Boekenkast.